De eerste keer alleen rijden

De dag van het praktijkexamen…
14 september 2016

De eerste keer alleen rijden

Lief dagboek,

Mijn moeder maakte me wakker en ik wist niet hoe snel ik me moest aankleden. Eenmaal aangekleed en wat gegeten te hebben stapte ik de auto in. Ik mocht eigenlijk dit kleine stukje nog niet rijden, want ik was onderweg naar het gemeentehuis om mijn rijbewijs op te halen!

De eerste keer alleen rijden is toch moeilijker dan ik zelf dacht. De auto viel veel uit, omdat mijn moeders auto geen diesel is. Het rijden zelf lijkt ook moeilijker te gaan, omdat niemand me corrigeerde. Zoals op de snelweg toen had ik best wel moeite met invoegen. Het is uiteindelijk gelukkig wel goed gekomen, want ik heb niet voor niks mijn rijbewijs gehaald. Uiteindelijk rustig en veilig naar huis gereden. Mijn moeder was helemaal ongerust, omdat ik langer dan een uur weg was. Ik vertelde haar dat ze niet ongerust hoefde te zijn en dat ik prima alleen kan rijden.

Auto rijden is gewoon veel oefenen en dan word het vanzelf wat makkelijker denk ik. Ik heb mijn rijbewijs en nu begint het avontuur pas echt. Ik kan daadwerkelijk overal heen rijden, waarheen ik ook wil! Misschien ga ik volgend jaar wel met de auto en vriendinnen op vakantie…