Bijna praktijkexamen!

Navigeren
5 januari 2016
Laatste rijles!
14 september 2016

Bijna praktijkexamen!

Lief dagboek,

Volgende maand is het zover, mijn praktijkexamen! Ik heb al een paar proefexamens moeten doen en die gingen gelukkig erg goed. Dat zorgt er wel voor dat ik iets minder zenuwachtig ben, maar alsnog vind ik het erg spannend. Alex zegt dat het goed gaat komen en dat ik er helemaal klaar voor ben.

Ik hoef niets nieuws meer te leren, dus het is vooral een kwestie van veel oefenen. Met name de bijzondere verrichtingen vind ik soms nog lastig. Dit zijn bijvoorbeeld keren en voor- en achteruit inparkeren. Gelukkig zijn we hier ook elke les mee bezig, dus kan ik voldoende ervaring op doen. Waarschijnlijk hoef ik er ook maar twee daadwerkelijk uit te voeren op het examen. Ik hoop dat dat keren en vooruit inparkeren zijn, die vind ik het makkelijkst!

Het rijden zelf gaat inmiddels echt vanzelf. De motor slaat eigenlijk nooit meer af en Alex hoeft me nog maar af en toe een aanwijzing te geven. Ik merk ook dat als er iets onverwachts gebeurt, ik zelf snel genoeg kan reageren. Laatst kwamen er bijvoorbeeld onverwacht twee fietsers voor me op de rijbaan. Ik schrok niet en remde gewoon rustig af. Dat was het moment waarop ik dacht: wauw, ik kan dit!

Al met al heb ik vertrouwen in het praktijkexamen. Nog een paar lessen en dan heb ik hopelijk mijn rijbewijs! Wel een gek idee hoor, dat ik straks compleet zelfstandig kan gaan autorijden. Maar ik denk echt dat ik er helemaal klaar voor ben!