Theorieles
16 december 2015
Bijna praktijkexamen!
14 maart 2016

Navigeren

Lief dagboek,

Hoera ik heb mijn theorie examen gehaald! Ik vond het echt super spannend, maar het viel heel erg mee. De vragen leken heel erg op de vragen die we ook bij de theorielessen van Rijschool Alex hebben behandeld, dus ik had er maar weinig fout.

Nu komt het praktijkexamen steeds dichterbij. De weken vliegen voorbij en ik heb het autorijden inmiddels echt onder de knie. Alex helpt me steeds minder en laat me steeds meer zelf doen. Natuurlijk helpt hij wel waar nodig, maar hij geeft niet meer continu aanwijzingen.

Nu het rijden zelf goed gaat, was het volgens Alex tijd om te leren navigeren. Ik moet straks natuurlijk wel weten hoe ik ergens zelfstandig kan komen! Eerst heeft Alex mij uitgelegd hoe het navigatiesysteem werkt. Super handig, want zo rijd je nooit verkeerd! Soms leidt het ook wel een beetje af omdat je op de weg, het rijden én de route moet letten. Daarom is het goed dat we het oefenen en gelukkig ging het al snel vanzelf.

Vorige week zei Alex dat we naar Amsterdam zouden rijden. Ik wilde alweer de navigatie aanzetten, maar dat mocht niet! Ik moest aan de hand van de borden zelf de route bepalen. Dat was wel even heel wat anders! Alex zei dat ik ook mijn weg moet kunnen vinden zonder navigatie, want het kan maar zo een keer gebeuren dat de navigatie niet werkt. Gelukkig staat Amsterdam al bijna overal op de borden, dus was het niet heel erg moeilijk. Wel spannend hoor, want normaal gesproken let ik eerlijk gezegd niet zo erg op de borden. Alex zegt altijd waar ik heen moet, dus dat is ook nooit nodig. Uiteindelijk is het goed gekomen en zijn we in Amsterdam terecht gekomen. En stiekem was ik daar best trots op!