Mijn eerste rijles

Na een paar weken rijles!
11 november 2015

Mijn eerste rijles

Lief dagboek,

Vandaag was het eindelijk zover: mijn eerste rijles bij Rijschool Alex! Ik was stiekem de hele week al zenuwachtig, want ik was echt bang dat ik er niks van kon! Daarom was ik van tevoren naar een vriendin gegaan, zodat ik een beetje afleiding had. Het was heel fijn want ik kon daar zelfs opgehaald worden voor de les!

Om 16.00 uur kwam de auto de straat in rijden. Gelukkig niet een veel te grote auto, dat zou ik denk ik niet gedurfd hebben. Ik kreeg les van Alex, die me gelijk op mijn gemak stelde. We gingen eerst naar een rustige plek om de basis door te nemen. Daarna mocht ik al achter het stuur! Het was wel even wennen aan alle knopjes en de pedalen. Vooral de koppeling op laten komen is wel even oefenen, maar Alex gaf me veel goede tips dus uiteindelijk lukte dat gewoon.

We zijn door het hele dorp gereden en daarna zelfs richting Amersfoort. Dat had ik echt niet verwacht, want op die weg mag je 80 rijden. Ik voelde me super stoer toen ik dat deed. Eigenlijk was het helemaal niet eng en ook echt gezellig met Alex!

Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik zo zenuwachtig was. Ik kan niet wachten tot de volgende les!