Na een paar weken rijles!

Mijn eerste rijles
22 oktober 2015
Theorieles
16 december 2015

Na een paar weken rijles!

Lief dagboek,

Ik heb nu alweer een paar weken rijles bij Rijschool Alex. Het gaat ook echt steeds beter, ik ben nu eigenlijk nooit meer zenuwachtig voor de les. Het schakelen heb ik helemaal onder de knie, hoewel de koppeling soms nog wel lastig is. Gelukkig geeft Alex me goede tips, waardoor de auto bijna niet meer afslaat. En als dat wel gebeurt is dat helemaal niet erg.

Ook zijn we begonnen met de bijzondere verrichtingen. Dat zijn speciale vaardigheden met de auto die je voor het examen onder de knie moet hebben, zoals inparkeren en keren. Vandaag was het fileparkeren aan de beurt. Dat was echt zo lastig! Ik stond elke keer drie meter van de stoep af of ik moest een paar keer opnieuw beginnen. Maar Alex leerde me wat trucjes en aan het einde van de les lukte het zomaar in één keer!

We zijn ook weer de snelweg op gegaan. Voordat ik begon met de lessen, dacht ik dat ik dat het engst zou vinden. Maar stiekem vind ik het juist het allerleukst. Invoegen is makkelijker dan ik dacht en het is heel leuk om lekker hard te rijden. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik over een tijdje gewoon zelfstandig mag rijden, ik kan niet wachten!