Na een paar weken rijles!
11 november 2015
Navigeren
5 januari 2016

Theorieles

Lief dagboek,

Het is al bijna tijd voor mijn theorie examen. Balen, want ik moet voor school al genoeg leren! Gelukkig kan ik bij Rijschool Alex theorielessen volgen. Zo hoef ik niet zelf thuis nog aan de slag, want dan stel ik het toch  maar uit. De theorielessen zijn zelfs best leuk. We krijgen in een klein groepje uitleg over alles wat we moeten weten.

Een groot onderdeel van de lessen is gevaarherkenning. We krijgen dan foto’s te zien van verkeerssituaties en moeten dan inschatten wat we zouden moeten doen als we in die situatie terecht zouden komen. Je kunt kiezen uit remmen, gas loslaten of niets doen. Dat vind ik eigenlijk wel het moeilijkst van allemaal, want soms is dat zo lastig in te schatten.

Ook moeten we veel leren over wetten en regels. Dat is uiteindelijk wel gewoon een kwestie van heel goed leren, dus daar maak ik me niet zoveel zorgen om. Ik denk sowieso wel dat ik het ga halen, want we oefenen bij de theorieles van Rijschool Alex zoveel dat ik nog maar weinig fouten maak. En thuis doe ik af en toe ook een proefexamen, zodat ik weet wat me straks te wachten staat!

Wel spannend, want als ik mijn theorie heb gehaald komt het praktijkexamen ook steeds dichterbij. Kan me bijna niet voorstellen dat ik straks echt mijn rijbewijs heb. Ik kan niet wachten!